onsdag 5 december 2012

man får vara glad över att bo i Sverige

När man läser följande i DN i korthet.

" Måndagen den 26 november var en märklig dag i New York City. Ingen blev mördad. Inga skottlossningar rapporterades. Ingen knivskärning. Ingen minns när det var så laglydigt tidigare. New York hade tidigare rykte om sig att vara en ovanligt våldsam stad. 1990 rapporterades 2246 mord,. 1994 blev 14 personer om dagen skottskadade. Nu är man nere i ungefär 5 skottskadade per dag. Utom just måndagen den 26."

Ja vad säger man? Det går inte att föreställa sig riktigt att leva så. Men det kanske inte är något de går och tänker på jämt New York- borna.

För tänk så mycket meningslöst våld det finns, och även här i Sverige om man vågar läsa och granska. Det var längesen jag gjorde det, sökte statistik på BRÅ´s hemsida, om misshandel och barnamord, BRIS sida om mobbing och rapporter om hur barn mådde i Sverige.

Till slut var jag tvungen att kapa förtöjningarna till eländet och bara börja leva och njuta ett tag. Våldet försvinner ju inte, det pågår hela tiden här också. Det är bara att slå upp tidningarna och börja googla.

Men vi har en bit kvar till 14 skottlossningar per dag. Tror jag i alla fall...



Inga kommentarer: