måndag 2 augusti 2010

om droger och sånt

vet jag inte särskilt mycket men idag finns det i våra ungdomars världar, mer lättåtkomligt än någonsin via nätet och i former som inte är narkotikaklassade och därför inte förbjudna.

Jag sparade en artikel ur SN i våras om detta. Det finns flera sidor som säljer preparat som är syntetiska, kusiner med amfetamin och ecstacy, och eftersom de inte är klassade som narkotika så kan inte tullen eller polisen ingripa.

Kampen är ojämn, så fort ett preparat släppts så börjar de om och tar fram en ny drog och det innebär att när ett preparat har narkotikaklassats är redan nästa preparat ute, och många ungdomar tror de är lagliga och dörmed inte så farliga, läser jag.

Här i Sörmland beslagtas narkotika ibland i våras dömdes flera unga män från trakterna för att hanterat droger som nyligen narkotikaklassats.

Ja man ska vara tacksam att man inte har kommit i kontakt med den här världen och be att man aldrig kommer att göra det. På sidan www.1318.se finns en del information, länkar och svar av experter om man vill fördjupa sig i ämnet.

Inga kommentarer: