måndag 22 februari 2010

tillståndet emellanåt..

Våra barns tid i förskolan ska präglas av
trygghet och kunskap. Ett tidigt lärande
inom ramen för lek och stimulans är en bra
start inför skolan och ger dessutom bättre
möjligheter för alla, oavsett hemförhållanden,
att möta skolans utmaningar.
En utbyggd barnomsorg är en central del
av den svenska välfärden och är samtidigt en
förutsättning för att människor ska kunna
kombinera familj och karriär. Barnomsorgens
utbyggnad är en viktig orsak till varför
vi har så pass högt kvinnligt deltagande
på arbetsmarknaden. ( Anders Borg intervjuad)

Undrar lite stilla sådär, vilka arbetsvillkor vi har vi kvinnor, varför alla kvinnojobb är så slitiga, vården , barnomsorgen, och varför så många går ner i tid istället för att man delar föräldraledigheten och sen sliter med dubbla arbetsbördor. Varför vi kvinnor inte fattar det där. Varför vi ska stressas ut i heltidsjobb och lämna barnen på dagis heltid när undersökninga rvisar att barnen skriker efter vuxenkontakt idag.

Kvinnor, barn och karriär skriver han om Anders Borg, som om vi inte står vid stupet nu och ser vad det har gjort med människorna i Sverige de sista femton åren. Alla är slut av att kombinera karriär och barn och välja skolor, sjukvård, åt våra barn, åt oss själva, och föräldrar. Vi har fullt upp med att vara konsumenter i Svea AB, vi får lägga energi på sånt som andra bestämt att vi ska ha. Konkurrens fullt ut på allt.Vi förmår inte välja bort alltid.

Vi orkar inte det här, vi vill ha något annat i Svea, medmänsklighet och värme. Varför ska det vara så svårt att förstå? En lokalpolitiker svarade mig när jag spydde ur mig gallan för ett tag sedan att ” inga system eller ingen politik i hela världen förmår göra alla människor väl”. Ok det må så vara, men vi härnere vi bär också upp Sverige med våra skattepengar, vi har också rätt att ta del av kakan och inte bli pekfingrade åt och på nåder få ta del av vår rätt till a-kassa eller sjukförsäkringar utan att vara livrädda för att bli ställda på bar backe.

Vi vet att det är en omställningsförsäkring, vi vet att alla inte har det så bra som vi i Sverige har, men vi vill bli bemötta hövligt för det, inte nedlåtande.

Vi gör vårt bästa för att orka leva här och nu.

Inga kommentarer: