onsdag 31 augusti 2011

nytt igen...

Vi vet via tidningar att en ny fågelinfluensa är på väg, den är bara i Kina ännu dock och FN:s mat och jordbruksorgan oroar sig för att den ska sprida sig över jorden. Människor anhålls för att ha kört ihjäl en varg med skoter och en våldsam polis avskedas för oförsvarligt våld. Han hade lagt krokben på en berusad gripen man som var våldsam.

Dygnet går vidare, våldet går hand i hand med den. I Oxelösund blev en 20-årig tjej misshandlad av tre personer i helgen. Marinas sambo släpps fri efter att ha suttit häktad skäligen misstänkt för mordet på henne, som de inte hittat....

Någon annan stans dör en 15 åring under en motocrosstävling, antagligen hans favoritsport. Sorgligt.

Det står också att odlat kött kommer kanske i framtiden, då stamceller från djur kommer att användas vid odling i bioreaktor. Vet inte vad jag ska tycka om det, antagligen är djurindustrin så stor och tärande på naturens resurser så inget vore bättre än det, men vad för effekter det kommer att ha på hälsan, på våra gener och kommande generationer. Det krävs att man sätter sig in i den frågan för att kunna ta ställning, intressant är det och vi lär få höra mycket om de antar jag.

Lilla rhinoviruset är här två veckor in på terminen och ställer till det för våra barn igen och därmed oss också. Snuva och täppa och det enda man kan göra är att vara noggrann med hygien, tvätta sig och ha god handhygien. Det är nåt man fått inse vikten av när man jobbar med mat. Vilket ansvar man har!

Sju döda i tyfon i Fillipinerna. Och orkanen som bara blev en storm upprör New York-borna. ”Överreaktion” ansåg de som evakuerats. Men hade de inte gjort det och det blivit en orkan hade det ju varit galet. Aldrig är folk nöjda liksom.

Livet rullar på, åsikter går isär om de sociala medierna som det så fiint heter nu. Facebook och twitter och sånt. En del tycker det är trams och skit och totalt meningslöst och en del lever sitt liv där och får bekräftelse genom sina ofta uppdaterade inlägg som gillas eller kommenteras. Vem är vem att tycka och tänka egentligen, var och en måste ju bestämma själv vad som är bra för dem... ingen har kanske helt rätt eller fel.

För min del har facebook bara varit en positiv upplevelse. Jag har träffat nya människor som jag till och med fikat med, fått allehanda tips och inspirationer om mat, hittat länkar till de mest gripande bloggar som jag fördjupat mig i och själv kunnat lägga ut en del jag anser viktigt eller roligt. Man kan ju bjuda på sig själv ibland och har man något viktigt att säga är det ju ett jättebra forum för diskussioner och igenkännande. Men alla har olika åsikter, det är det enda som är säkert här i livet.

Alla blir saliga på sin tro heter det väl. Om alla inte la sig i andras förehavanden och pekade finger om vad som är rätt och fel i det lilla livet kanske det stora blev så mycket bättre.

Det mesta som sägs är ju bara åsikter, det är inte rätt eller fel, var och en fattar beslut utifrån sina egna liv. Det ska mycket till innan man har fakta nog att våga vara bergsäker på något´. om några år kommer ny forskning som visar något annat.

Ja inte är det lätt att leva inte...



Inga kommentarer: