fredag 13 november 2009

en bok att läsa

Dagens boktips till er alla

Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson, vilken kämpe, vilken inspiratör, man skäms över sina ”problem” i Sverige AB.

Vägen från utdömd cp – skadad till att ha förverkligat fler drömmar än vad de flesta har och ha en mängd kvar är så fascinerande. Och de som trodde på honom, accepterade honom som han var, de som inte förstod och kanske skämdes lite för de försökte, alla är förmedlade med humor .

Han arbetar nu som föreläsare, skribent och stand-up- komiker och förmedlar hopp till alla han möter, att våga sträcka oss efter drömmar och målen. Att få oss att använda rätt förstoringsglas, det som förstorar livets goda och härliga istället för det som förstorar det hemska och besvärliga.

Hur han i sina mörka stunder tänker om tjejer att han inte passar in i deras drömbild ” jag som inte kan öppna en syltburk utan att boka ny tvättid”
De härligaste beskrivningarna av hans väg till ”friskskriven” är hans successiva förbättringar så att till slut dras hans handikapptillstånd in så att han måste gå lika långt som alla andra när han parkerar på IKEA. ”Det tar på krafterna att vara så frisk som jag har blivit”.

Vilken enorm livsglädje, det ser man inte hos så många idag.

Jag är stum. Och varm.

Läs den!

Inga kommentarer: