söndag 22 november 2009

hmmm...intressant...ett friskt arbetsliv

Arbetets museum visar senaste forskningen om friskt arbetsliv
2009-11-20 16:46

Det finns mycket forskning om vad som ger ett hälsosamt arbetsliv, men det är inte alltid resultaten når ut. Arbetets museum får 2355 000 kronor från AFA Försäkring för att producera en utställning som ska sprida kunskap om vad som ger ett friskt arbetsliv.

Arbetets museum i Norrköping ska i samarbete med forskare vid Karolinska Institutet och Stressforskningsinstitutet i Stockholm skapa en utställning där besökarna på ett interaktivt, effektivt och intresseväckande sätt får del av de senaste forskningsrönen om vad som bidrar till bättre hälsa och välbefinnande på arbetet.

Utöver själva utställningen ska man även anordna seminarier och program. Utställningen ska fungera som en mötesplats för arbetsgivare, arbetstagare, forskare, fackliga företrädare, och personer som arbetar med frågor som rör arbetsmiljö i vid mening.

Projektet går under namnet Make It Work och utställningen kommer att visas på minst fem andra museer runt om i landet under sammanlagt minst två år och beräknas locka 150 - 200000 besökare.

Inga kommentarer: