fredag 4 september 2009

Jacke Sjödin, SR sörmland

Häromdagen hörde jag på radio Sörmland, de har en kåsör som hette Jacke Sjödin som önskade sig en un-do kommandoknapp, som kunde hjälpa oss att ställa tillrätta allt dumt vi gjorde och sa varje dag. Alla händelser som var pinsamma skulle därmed försvinna och allt skulle bli såååå bra. För då slapp man ju skämmas för det man sagt eller gjort nyss.

Jag lyssnade fascinerat, han var jätterolig. Och avslutet var ännu bättre, för hur vore egentligen livet om vi kunde korrigera allt, hur slätstruket skulle inte livet bli, bara ett horisontellt streck, om inga dalgångar fanns, då skulle vi ju inte heller ha förmågan att uppskatta topparna, när vi är däruppe och mår bra.

Betänk känslan av det. För tänk om man aldrig fick chans att ångra och reflektera över det man gjort, då kunde man ju bara fortsätta häva ur sig dumheter för att sen kunna ta tillbaka dem ett ögonblick senare, istället för att dra lärdom av det.

Och känslan av att sitta fast i skiten och sen plötsligt så släpper kvicksanden med ett plopp och vi är uppe igen, på toppen. Då vi är så braiga, så kanon, så älskade, så starka.

Då är vi version 7.1 av oss själva.

Leta efter Jacke Sjödin på sr.se , sörmland måndagar ca 11.40. kanooon!

Inga kommentarer: