måndag 20 juli 2009

Att ligga efter...

Alltså man kan ju ligga efter…

På jobbet kan man ju ligga efter med schemaläggning och inrapportering av tider. Man kan ligga efter med strukturen på varulagret. Man kan ligga efter med tvätt av diverse saker för att disk och tvättmaskinerna inte fungerar och man kan ligga efter med att fylla varor i hålen i hyllorna som ska vara fyllda. Det kan se ut som fan i alla lokaler och man kanske inte ser en ljusning.

Man kan också ligga efter med kunskaper om saker och ting för att alla sitta - ner stunder i kassan går åt att vila den utarmade kroppen från kroppsarbete som överbelastat den ett tag. Det går inte att proppa sig mer full med kunskap. Det enda man kan proppa sig full med är öronproppar mot ljudet.

I hemmet kan man ligga efter. Med disken från igår eller i värsta fall förrgår för att diskmaskinen gått sönder. Tvätten från hela veckan ligger man efter med till helgen för att man inte orkat för att saker har tagit kraft. Man ligger efter med handlandet av mat och omtecknandet av försäkringar och abonnemang på alla tekniska prylar man har och alla sifo - undersökningar som rasslar in på mejlet.

Man kan ligga efter med telefonsamtal till vänner, släkt och bekanta sedan flera månader för att man inte orkat för att andra saker utarmat en. Man kan ligga efter med gardinbyte, klädutrensning, man kan ligga efter med köksröj, garderobsröj, trädgårdsröj, sopröj, återvinningsröj, sig själv röj och vad som helst röj.

Men att ligga efter med kunskapen om vad kärlek ger är den värsta kunskapen. Om man är för trött för barngos, för mys, om man är för trött för för-mys( det är i soffan innan sänggåendet) då är man sannerligen i nedförsbacke. I barnaåren då man åkte utför rutschkanan i högsta fart, då hissnade man av lycka, när man nu tänker efter vad rutschkanan egentligen betyder är det ilningar av skräck som omger en. Jag vill inte åka neråt, jag vill uppåt!

Och den dagen man lider brist på barnmys då är det illa. Att få ta med de av arbete torra händerna runt ett älskat ansikte och bara pussa pussa pussa på de mjuka mjuka kinderna då kan man må bra igen. När man får ge kärlek. Till ett älskat ansikte kan man bara ge. En nacke tål hur många pussar som helst. Närhelst en puss har kommit fram ligger det en på lur. Det finns hundratusentals okramade kramar och hundratusentals opussade pussar. Att ge. Och för all del - några ofista fisar finns det också…

Kanske ligger det osagda ord till din närmaste eller en nära vän som skulle behöva ett uppmuntrande ord. Kanske en okänd person också behöver få ett ord, en blick, en klapp på axeln eller ett leende.

Att prioritera bort kärlek är inte bra. För när man ger då får man. Den viktigaste insikten i mitt liv tror jag!

Inga kommentarer: