tisdag 21 juli 2009

jag blir galen

Skrivet den 02 mars 2009
Hur kan FK dra in på anställda efter all kritik om långa handläggningstider? Vad får deras personal utstå? Hur kan chefer se sig i spegeln och gå och lägga sig på nätterna efter sådana här beslut? Hur har det blivit, är det möjligt att detta fortfarande händer?

Varför drar ingen i ledningsposition någonsin lärdom av det som sker runt om oss. Varför ligger allt ansvar bara på oss härnere att sköta oss så att vi orkar, varför har ingen däruppe något ansvar? Det är inte vi som dikterat villkoren för livet i Sverige. Vi härnere har bara att rätta in oss i ledet eller falla ur, numera till ett allt svagare skyddsnät.

Styrka krävs för att vända orimligheterna ryggen och finna den inre ron. Styrkan som hela tiden sätts på prov.

– Det blir väldigt tufft, men vi tror att vi ska fixa det. Vi går bland annat igenom våra processer för att se hur vi kan arbeta effektivare, säger Per Åkesson, chef för Försäkringskassans ledningsstab.

Ungefär så sa förre presschefen på FK när de skulle dra in personal förra gången. Jag gjorde en researchuppgift om bidragsbrottslagen och " De skulle klara av alla fall och ärenden fast de skulle dra in på personal" Jaja, vi har läst om hur det gick...

Återigen, vrida ut och in på sig, ska de.

Jag vill slåss...

Inga kommentarer: